Nieuws

5 november Warnsborncross Arnhem

Op zondag 5 november zal de jaarlijkse Warnsborncross plaats vinden in de bossen van Landgoed Warnsborn. Op een drietal plekken kruist deze hardloopwedstrijd de MTB route Arnhem. Ter plekke zullen vrijwilligers van loopgroep Arnhemia met linten de route afzetten. Indien er geen hardlopers langskomen, zullen zij doorgang verlenen aan mountainbikers. Op onderstaande kaart is te zien waar de hardlooproute (blauw) de MTB route (rood) kruist. Bij deze het verzoek de instructies van de vrijwilligers ter plekke te volgen. Op het meest noordelijke kruispunt bevindt zich de start/finish van de Warnsborncross, nabij het Clement van Maasdijk monument. Verwacht wordt dat het er druk zal zijn. Hier graag niet het fietspad, maar de officiële MTB route blijven volgen, uiterst rechts over de heide.

Lees verder »

4 november drukte door Herfstbostocht

Op zaterdag 4 november 2023 organiseren RETO en AIRBORNE MTB de Herfstbostocht in en om Arnhem. Deze MTB tocht met afstanden van 55, 70 km en 100 km en een graveltocht van 80 km zal voor grote delen verreden worden over de routes Schaarsbergen, Arnhem, Renkum en het zuidelijke deel van route Ede. Met maximaal 750 deelnemers kan het die dag dus zeer druk zijn op onze trails. Kijk voor meer informatie over de routes van de Herfstbostocht op: https://www.fietssport.nl/toertochten/54940/herfstbostocht-2023-mtb-en-gravel

Lees verder »

ROUTE LUNTEREN:EVENEMENT OP ZATERDAG 07-10

Zaterdag 7 oktober is er de jaarlijkse hardloopwedstrijd het rondje om de koepel. Zij maken geen gebruik van de MTB-route maar kruist deze wel in en rondom de Goudsberg. Verder zijn er nog 2 georganiseerde wandelingen deze dag: “happen en meer” en een oerwandeling. Voor de routes zie kaartjes Op deze manier zijn jullie geinformeerd zodat jullie hier met het plannen en rijden van jullie rit rekening mee kunnen houden. #benicesayhi

Lees verder »

ROUTE LUNTEREN:

I.v.m. het jaarlijkse evenement Peerdsturen bij de Goudsberg is het zandgat a.s. zaterdag niet toegankelijk. Verzoek is om de route bovenlangs te volgen. 

Lees verder »

Airborne wandeltocht

  02-09-2023: AIRBORNE-WANDELTOCHT  Beste MTB-ers,Zaterdag 2 september wordt de 76e editie van de jaarlijkse Airborne Wandeltocht georganiseerd. Naar verwachting zal hieraan deelgenomen worden door omstreeks 30.000 (!) wandelaars. Afgelopen jaar zijn er problemen ontstaan aangezien onze MTB-route op sommige plaatsen samenloopt/kruist met de wandelroute. Dit heeft het afgelopen jaar geleid tot ergernis bij zowel wandelaars als MTB-ers.Het belangrijkste knelpunt betreft het pad tussen de Zonneheuvelweg – oversteek Utrechtseweg – Italiaanseweg. Daar komen de 10 en 15 km routes samen voorbij. Aan deze afstanden nemen ook de meeste deelnemers aan deel. Er zullen op dit punt een slordige 20 duizend wandelaars passeren.De deelnemers op de afstanden 10 en 15 km starten vanaf 09:30 uur tot 13:30 uur. De eerste wandelaars op deze afstanden zullen niet voor 10:00 uur op dit punt gearriveerd zijn en men verwacht dat de laatste starters rond 15:00 voorbij zullen komen. De drukte is op zijn piek

Lees verder »

MUL ZAND ALERT!

Beste bikers, Helaas begint het ook op onze routes te droog te worden. Elke dag komen we nieuwe mul zand stukken tegen. Dit geldt voor alle routes onder beheer van MTB Zuid Veluwe.De routes (deels) afsluiten en omleiden is het laatste wat we willen, maar gezien de huidige weersverwachting vrijwel onvermijdelijk.Aan droogte/mul zand kunnen we namelijk helemaal niets doen, behalve zorgen dat de routes minder belast worden en oproepen tot een collectieve regendans!Daarom nu alvast een oproep om de routes gedurende de aanhoudende droogte zoveel mogelijk te mijden en om eventuele toekomstige omleidingen te respecteren.Hopelijk kunnen we dan met elkaar voorkomen dat de routes voor langere tijd onbegaanbaar en/of afgesloten worden. Heel veel dank namens de vrijwilligers crews!!

Lees verder »

4 mei herdenking verzetsmonument Arnhem Waterberg

Op 4 mei van 14:30 – 15:45 uur vindt er bij het verzetsmonument Arnhem Waterberg een herdenking plaats. Het is de 80-ste herdenking van mensen die zijn omgekomen bij de april/mei-staking van 1943. Mochten jullie rond die tijd in de buurt fietsen houdt hier dan rekening mee.

Lees verder »

Bos onveilig door vallende bomen

Stormen Dudley en Unice zorgen momenteel voor overlast op de Zuid Veluwe Trails. Na de storm van vannacht liggen er op diverse plekken bomen op de trails. De verwachting is dat met de storm van vrijdag er nog meer bomen zullen sneuvelen. Terreineigenaren adviseren daarom om het bos t/m vrijdag te mijden. Het gaat harder waaien en er zullen meer bomen en takken gaan vallen. Ook na vrijdag zal het nog even oppassen zijn. De bomen die op de trails terecht komen zullen in de komende we(e)k(en) worden opgeruimd. Alvast bedankt voor jullie begrip !

Lees verder »

Omleiding Waterberg trails op 28 december

Op dinsdag 28 december gaat de MTB Zuid Veluwe crew aan de slag op Waterberg voor noodzakelijk onderhoud. De crew gaat de remkuilen dempen en het kapot gelopen klimmetje na het hek herstellen. Op deze dag zijn singletrack 6 (geheel) en singletrack 7 (gedeeltelijk) de hele dag afgesloten, zodat de vrijwilligers hun werk kunnen doen. Zie afbeelding. Er wordt een omleidingsroute ingesteld welke over het gravelfietspad langs de A12 loopt (blauwe lijn op de kaart). Hiervandaan wordt je weer naar de trail terug geleid. Als de omstandigheden tegen zitten kan de omleiding langer duren. De trail langs de Cattepoelseweg (st 8) blijft gewoon geopend. Alvast bedankt voor het begrip namens de trailcrew!

Lees verder »

Route onderhoud; er gebeurt meer dan je denkt

Oplettende rijders hebben het wellicht al in de gaten gehad. Op de routes die onder beheer van MTB Zuid Veluwe vallen worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Op veel van onze routes wordt wekelijks gewerkt. Omdat we merken dat veel mountainbikers niet echt weten wat er allemaal gebeurt, lijkt het ons leuk om hier eens wat meer over te vertellen. Laten we eens bij het begin beginnen, als een route wordt aangelegd. Waar het meeste graafwerk wordt gedaan met een kleine graafmachine zijn het de vrijwilligers die voor de graafmachine uitwerken om het snoeiwerk te doen. Als de trail eenmaal gegraven is, worden wortels zoveel mogelijk weggehaald en wordt iedere meter singletrack aangeharkt en aangestampt. En dat gebeurt allemaal met de hand! Wie denkt dat de route na het aanleggen weinig omkijken meer nodig heeft, heeft het mis. De meeste MTB Zuid Veluwe routes worden intensief bereden. Soms wel 1500 keer per

Lees verder »

Pedaleur Bikes wordt vriend van de route

Vriend van de route Pedaleur Bikes wordt vriend van de route En opnieuw mogen we een nieuwe vriend van de routes bekend maken. Pedaleur Bikes Velp draagt onze routes een warm hart toe. Chantal Beltman, voormalig profrenster en tegenwoordig werkzaam bij Pedaleur, legt uit waarom ze MTB Zuid Veluwe steunen: “Geweldig deze prachtige mtb-routes in onze achtertuin. Met collega’s van Pedaleur Bikes fietsen we regelmatig de route Schaarsbergen: ideaal voor testen van fietsen én elkaars conditie. Petje af voor alle vrijwilligers van Stichting MTB Zuid Veluwe die het parcours hebben aangelegd en onderhouden. Mooi dat we als vriend van de route hieraan onze bijdrage kunnen leveren.” Uiteraard bedanken we Pedaleur voor de steun en complimenten!

Lees verder »

Onderhoud routes in Arnhem

Op zaterdag 30/10 wordt er door een grote groep vrijwilligers op verschillende plekken groot onderhoud gepleegd. Dit gebeurt op zowel de Schaarsbergenroute als de Arnhem route. Mensen die zaterdagochtend de routes rijden kunnen in het gebied tussen de Cattepoelseweg/Deelenseweg en Papendal vrijwilligers tegenkomen. Omdat we aan het bladblazen zijn kunnen we niet horen als er mtb-ers aankomen. Ook op andere (zater)dagen wordt er vaak aan de routes gewerkt. Niet alleen in Arnhem, maar ook op de andere Zuid Veluwe routes. Dus vragen we jullie mountainbikers om de komende tijd extra op te letten. Minder vaart en geef de vrijwilligers de ruimte. Ze doen dit werk voor jullie. Alvast bedankt.

Lees verder »

Na zonsondergang is het bos voor de dieren

Soms worden op de MTB Zuid Veluwe routes nightbikers gespot. We leggen graag uit waarom het biken na zonsondergang niet de bedoeling is. Hoewel we snappen dat het avontuurlijk is om met 2000 lumen door een donker bos te cruisen, is biken in het donker is zeer verstorend voor het wild dat ‘s nachts actief is op en rond onze mtb-routes. Wanneer wild wordt opgeschrikt raakt het in paniek en slaat het op de vlucht. Eventuele jongen worden achtergelaten en het wild kan zomaar tegen hekken aanrennen of wegen op vluchten. Met name in de winter, als het voedsel schaars is en de dieren toch al verzwakt zijn, leidt dit tot onnodige wildsterfte. Om deze reden is het voor iedereen verboden om na zonsondergang het bos te betreden. Houden wij mountainbikers ons niet aan de regels dan kan dat er toe leiden dat terreineigenaren onze routes willen opheffen. En daar

Lees verder »

Omleiding route Schaarsbergen

Ter info: op de route Schaarsbergen is ter hoogte van de Kemperbergerweg een omleiding ingesteld vanwege de slechte staat van de track daar. MTB-ers worden omgeleid d.m.v. de bekende gele omleidingsborden #trailrespect

Lees verder »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

LOST & FOUND

Is er een bidon uit de houder gerammeld? Of je telefoon uit je shirt gehobbeld? Of heb je juist iets gevonden op of rond onze trails? Meld het hieronder en wie weet komen de gevonden voorwerpen weer retour bij de rechtmatige eigenaar!

(Probeer zo duidelijk mogelijk de locatie te omschrijven en een foto van het gevonden/verloren voorwerp kan identificatie een stuk makkelijker maken)
... Meer lezenMinder lezen

LOST & FOUND

Is er een bidon uit de houder gerammeld? Of je telefoon uit je shirt gehobbeld? Of heb je juist iets gevonden op of rond onze trails? Meld het hieronder en wie weet komen de gevonden voorwerpen weer retour bij de rechtmatige eigenaar!

(Probeer zo duidelijk mogelijk de locatie te omschrijven en een foto van het gevonden/verloren voorwerp kan identificatie een stuk makkelijker maken)
4 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

Het was druk in de bossen rond Arnhem op zaterdagochtend 4 november. Het was eindelijk droog en er scheen een flauw zonnetje. Ideale omstandigheden voor een wandeling. Een ideale kans ook om al fietsend te genieten van de prachtige herfstkleuren en deel te nemen aan de RETO/Airborne MTB herfstbostocht.

Een mooi moment bovendien voor de Arnhemse Bosfietscoalitie om aandacht te schenken aan de 'Buitencode'. Kort samengevat is dat: "Rem af en zeg vriendelijk gedag".
Na het zetten van de handtekening door het bestuur van MTB Zuid Veluwe was het tijd om de Buitencode weer eens extra goed in de praktijk te brengen.
Resultaat; nul problemen, een schorre stem van het vele groeten en tientallen vriendelijke blikken en groeten terug.

Laten we gewoon allemaal, wandelaars, fietsers en ruiters, wat aardiger doen tegen elkaar en elkaar wat gunnen. Gewoon een tijdje uitproberen. Het werkt aanstekelijk!

www.gelderlander.nl/arnhem/groeten-in-plaats-van-schelden-op-het-bospad-de-boodschap-voorafgaand-...
... Meer lezenMinder lezen

Het was druk in de bossen rond Arnhem op zaterdagochtend 4 november. Het was eindelijk droog en er scheen een flauw zonnetje. Ideale omstandigheden voor een wandeling. Een ideale kans ook om al fietsend te genieten van de prachtige herfstkleuren en deel te nemen aan de RETO/Airborne MTB herfstbostocht. 

Een mooi moment bovendien voor de Arnhemse Bosfietscoalitie om aandacht te schenken aan de Buitencode. Kort samengevat is dat: Rem af en zeg vriendelijk gedag.
Na het zetten van de handtekening door het bestuur van MTB Zuid Veluwe was het tijd om de Buitencode weer eens extra goed in de praktijk te brengen. 
Resultaat; nul problemen, een schorre stem van het vele groeten en tientallen vriendelijke blikken en groeten terug.

Laten we gewoon allemaal, wandelaars, fietsers en ruiters, wat aardiger doen tegen elkaar en elkaar wat gunnen. Gewoon een tijdje uitproberen. Het werkt aanstekelijk!

https://www.gelderlander.nl/arnhem/groeten-in-plaats-van-schelden-op-het-bospad-de-boodschap-voorafgaand-aan-de-herfstbostocht~ad429000/?cb=d5ef28989827720a243ed164e176056e&auth_rd=1

6 ReactiesReageer op Facebook

Was een toffe tocht! Dank!

Ik doe nooit anders eigenlijk, mensen die aan de kant gaan netjes bedanken

Helemaal mee eens. Zelf nooit problemen. Rem altijd af bij kruisingen en als ik bij voetgangers of ruiters kom. En altijd vriendelijk groeten. Dan wordt er altijd vriendelijk terug gegroet.

Misschien een idee om deze borden aan ingangen te plaatsen, zou handig zijn als wandelaars (met hond) dit ook lezen, ik krijg helaas weinig respons spreek ik uit ervaring. (Ik ren wandel en fiets in het bos)

buitencode = normaal gedrag

Daar staat de mijne. Jammer dat t toch nog mis ging bij een mtb"er voor ons, die een wandelaar op een pad raakte. Geen gewonden, wel pittige woordenwisseling. Wandelaars zijn onvoorspelbaar. Logischerwijs meer als je ze van achteren nadert. Toch snap ik niet hoe je het voor elkaar krijgt om iemand echt te raken. 🤔

View more comments

4 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

WERKZAAMHEDEN ROUTE EDE

De komende dagen vinden er rond het zuidoostelijke deel van route Ede, langs de N224, werkzaamheden plaats. Er worden wildrasters vervangen en deze werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken voor mountainbikers.
De aannemer zal zo veel mogelijk de route mijden, maar in sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk en kan de track tijdelijk geblokkeerd zijn of beschadigd raken. Dit zal dan zo snel mogelijk worden hersteld.
... Meer lezenMinder lezen

WERKZAAMHEDEN ROUTE EDE

De komende dagen vinden er rond het zuidoostelijke deel van route Ede, langs de N224, werkzaamheden plaats. Er worden wildrasters vervangen en deze werkzaamheden kunnen overlast veroorzaken voor mountainbikers.
De aannemer zal zo veel mogelijk de route mijden, maar in sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk en kan de track tijdelijk geblokkeerd zijn of beschadigd raken. Dit zal dan zo snel mogelijk worden hersteld.
1 maand geleden
MTB Zuid Veluwe

-
Nightbiken niet toegestaan!

Op sommige vaste mountainbikeroutes worden mountainbikers gesignaleerd die in het donker over de routes fietsen. Dat is veelal niet toegestaan. De meeste natuurgebieden waar routes door heen lopen zijn alleen toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang en NIET ’s nachts en/of 's avonds.

Nu heeft vaak iedere biker een eigen reden of argument waarom hij/zij in het donker fietst, maar het is dus gewoon verboden!

👉 𝗟𝗲𝗲𝘀 𝗺𝗲𝗲𝗿: bityl.co/M49l
👉 𝐋𝐢𝐧𝐤 𝐢𝐧 𝐁𝐈𝐎

👉𝐭𝐢𝐩 Volg @mtbroutesnl voor meer nieuws
.
.
.
#shimanomtb #rideshimano @shimanomtb @rideshimano
#cube #cubebikes #becube @cubebikesnl @cubestoresnl
-
#bicyclingnl #rvrc @rvrc #strava @strava
... Meer lezenMinder lezen

1 maand geleden
MTB Zuid Veluwe

ROUTE ARNHEM OP ZONDAG 05-11

Op zondag 5 november zal de jaarlijkse Warnsborncross plaats vinden in de bossen van Landgoed Warnsborn. Op een drietal plekken kruist deze hardloopwedstrijd de MTB route Arnhem.

Ter plekke zullen vrijwilligers van loopgroep Arnhemia met linten de route afzetten. Indien er geen hardlopers langskomen, zullen zij doorgang verlenen aan mountainbikers.

Op onderstaande kaart is te zien waar de hardlooproute (blauw) de MTB route (rood) kruist. Bij deze het verzoek de instructies van de vrijwilligers ter plekke te volgen.

Op het meest noordelijke kruispunt bevindt zich de start/finish van de Warnsborncross, nabij het Clement van Maasdijk monument. Verwacht wordt dat het er druk zal zijn. Hier graag niet het fietspad, maar de officiële MTB route blijven volgen, uiterst rechts over de heide.
... Meer lezenMinder lezen

ROUTE ARNHEM OP ZONDAG 05-11

Op zondag 5 november zal de jaarlijkse Warnsborncross plaats vinden in de bossen van Landgoed Warnsborn. Op een drietal plekken kruist deze hardloopwedstrijd de MTB route Arnhem.

Ter plekke zullen vrijwilligers van loopgroep Arnhemia met linten de route afzetten. Indien er geen hardlopers langskomen, zullen zij doorgang verlenen aan mountainbikers.

Op onderstaande kaart is te zien waar de hardlooproute (blauw) de MTB route (rood) kruist. Bij deze het verzoek de instructies van de vrijwilligers ter plekke te volgen.

Op het meest noordelijke kruispunt bevindt zich de start/finish van de Warnsborncross, nabij het Clement van Maasdijk monument. Verwacht wordt dat het er druk zal zijn. Hier graag niet het fietspad, maar de officiële MTB route blijven volgen, uiterst rechts over de heide.

2 ReactiesReageer op Facebook

Dus zaterdag de 4e november vanwege Reto tocht en de 5e vanwege Warnsborn cross.🚴‍♀️🏃

Nee we gaan jullie route afzetten en als er geen mountainbikers aan komen kunnen jullie doorgaan😀

1 maand geleden
MTB Zuid Veluwe

ROUTES SCHAARSBERGEN, ARNHEM, RENKUM EN EDE OP ZATERDAG 04-11

Op zaterdag 4 november 2023 organiseren RETO en AIRBORNE MTB de Herfstbostocht in en om Arnhem. Deze MTB tocht met afstanden van 55, 70 km en 100 km en een graveltocht van 80 km zal voor grote delen verreden worden over de routes Schaarsbergen, Arnhem, Renkum en het zuidelijke deel van route Ede.

Met maximaal 750 deelnemers kan het die dag dus zeer druk zijn op onze trails.

Kijk voor meer informatie over de routes van de Herfstbostocht op: www.fietssport.nl/toertochten/54940/herfstbostocht-2023-mtb-en-gravel
... Meer lezenMinder lezen

ROUTES SCHAARSBERGEN, ARNHEM, RENKUM EN EDE OP ZATERDAG 04-11

Op zaterdag 4 november 2023 organiseren RETO en AIRBORNE MTB de Herfstbostocht in en om Arnhem. Deze MTB tocht met afstanden van 55, 70 km en 100 km en een graveltocht van 80 km zal voor grote delen verreden worden over de routes Schaarsbergen, Arnhem, Renkum en het zuidelijke deel van route Ede.

Met maximaal 750 deelnemers kan het die dag dus zeer druk zijn op onze trails.

Kijk voor meer informatie over de routes van de Herfstbostocht op: https://www.fietssport.nl/toertochten/54940/herfstbostocht-2023-mtb-en-gravel

2 ReactiesReageer op Facebook

Daan Snellen

Kevin Dorlas

2 maanden geleden
MTB Zuid Veluwe

ROUTE LUNTEREN: EVENEMENT OP ZATERDAG 07-10
Zaterdag 7 oktober is er de jaarlijkse hardloopwedstrijd het rondje om de koepel. Zij maken geen gebruik van de MTB-route maar kruist deze wel in en rondom de Goudsberg.
Verder zijn er nog 2 georganiseerde wandelingen deze dag: "happen en meer" en een oerwandeling. Voor de routes zie kaartjes

Op deze manier zijn jullie geinformeerd zodat jullie hier met het plannen en rijden van jullie rit rekening mee kunnen houden.

#benicesayhi
... Meer lezenMinder lezen

ROUTE LUNTEREN: EVENEMENT OP ZATERDAG 07-10
Zaterdag 7 oktober is er de jaarlijkse hardloopwedstrijd het rondje om de koepel. Zij maken geen gebruik van de MTB-route maar kruist deze wel in en rondom de Goudsberg.
Verder zijn er nog 2 georganiseerde wandelingen deze dag: happen en meer en een oerwandeling. Voor de routes zie kaartjes

Op deze manier zijn jullie geinformeerd zodat jullie hier met het plannen en rijden van jullie rit rekening mee kunnen houden. 

#benicesayhiImage attachmentImage attachment+1Image attachment
3 maanden geleden
MTB Zuid Veluwe

Wil jij op vrijwillige basis onze socials en de nieuwsberichten op de website voor ons beheren? D.w.z. kan jij ervoor zorgen dat onze berichtgeving op een positieve en leuke manier bij onze volgers terecht komt? Maar misschien wil je ook wel helpen met het verder uitbouwen van onze mailinglijsten en de webshop?
Neem dan eens contact met ons op: info@mtbzuidveluwe.nl
#mtbzuidveluwe#socials#helpwanted
... Meer lezenMinder lezen

Wil jij op vrijwillige basis onze socials en de nieuwsberichten op de website voor ons beheren? D.w.z. kan jij ervoor zorgen dat onze berichtgeving op een positieve en leuke manier bij onze volgers terecht komt?  Maar misschien wil je ook wel helpen met het verder uitbouwen van onze mailinglijsten en de webshop?
Neem dan eens contact met ons op: info@mtbzuidveluwe.nl
#mtbzuidveluwe#socials#helpwanted
Meer zien