Nieuws

Evenement Warnsborncross op zondag 13 maart a.s.

Mededeling Evenement Warnsborncross op zondag 13 maart Op zondag 13 maart a.s. wordt de Warnsborncross georganiseerd in Arnhem.Als je de route Arnhem, Schaarsbergen of de Combi route rijdt, doorkruis je 200mtr na de kruising Amsterdamseweg en de Schelmseweg het parcours van de Warnsborncross. Deze kruising is met linten aangegeven zodat je je route zo goed mogelijk kan vervolgen. De mountainbikeroute steekt nabij de Amsterdamseweg de Schelmseweg over, dan kom je na ongeveer een 200 meter (daar waar de bosrand rechts begint tot aan de volgende scherpe bocht naar rechts) op een kruising met het parcours van de Warnsborncross. Wij willen ook dit jaar deze kruising met een lint, en iemand die daarbij gaat staan, afbakenen. Eerder deden zich daar veel gevaarlijke situaties voor. Er zijn lopers op het parcours van 10:30 uur tot 13:30 uur. Het parcours wordt opgebouwd vanaf 09:00uur. Meer informatie: https://www.loopgroep-arnhemia.nl/warnsborncross

Lees verder »

Reto Arnhem sponsort MTB Zuid Veluwe

Sponsor nieuws Reto Arnhem sponsort Stichting MTB Zuid Veluwe We hebben goed nieuws; we zijn blij verrast met onze nieuwe sponsor Wielervereniging Reto Arnhem. Niet alleen gaan ze sponsoren, Reto heeft ook een oproep gedaan naar hun leden om zich aan te melden en mee te helpen bij het Klusteam de ‘gele bosmieren’ van MTB Zuid Veluwe. Onze dank is groot dat Kees de Haas ons aan het bestuur van Reto heeft geïntroduceerd en deze mooie samenwerking uit voort komt.  Wil jij je ook aanmelden als gele bosmier vrijwilliger dan kan dat via het vrijwilligers aanmeldformulier.

Lees verder »

Bos onveilig door vallende bomen

Stormen Dudley en Unice zorgen momenteel voor overlast op de Zuid Veluwe Trails. Na de storm van vannacht liggen er op diverse plekken bomen op de trails. De verwachting is dat met de storm van vrijdag er nog meer bomen zullen sneuvelen. Terreineigenaren adviseren daarom om het bos t/m vrijdag te mijden. Het gaat harder waaien en er zullen meer bomen en takken gaan vallen. Ook na vrijdag zal het nog even oppassen zijn. De bomen die op de trails terecht komen zullen in de komende we(e)k(en) worden opgeruimd. Alvast bedankt voor jullie begrip !

Lees verder »

Evenement Lunterse Berg Trail op zaterdag 12 februari

Mededeling Evenement Lunterse Berg Trail op zaterdag 12 februari Op 12 februari 2022 wordt de Lunterse Berg Trail georganiseerd door Cairn Adventures tussen 10:30 en 14:00 kan je hier mogelijk hinder van ondervinden rond de Hessenweg en de mtb-route rondom de Lunterse Berg, Goudsberg en Lunterse bos. Er zijn vrijwilligers aanwezig herkenbaar aan de groene hesjes van de organisatie CAIRN TRAILS & ADVENTURES zodat je de route zo goed mogelijk kan vervolgen. Meer info op: https://cairnadventures.nl/trail/lunterse-berg-wintertrail/

Lees verder »

AVR wordt vriend van de route

Vriend van de route AVR wordt vriend van de route Begin januari werden de vrijwilligers van MTB Zuid Veluwe enorm verrast door een berichtje van AVR.  Hans Wassenaar, projectmanager bij AVR in Duiven en tevens zelf één van de vrijwilligers bij MTB Zuid Veluwe, bracht het heugelijke nieuws dat de medewerkers van AVR Duiven MTB Zuid Veluwe hadden uitgekozen. Zij krijgen een cheque van maar liefst €1.200,- voor het onderhoud van de mtb route in Schaarsbergen.  Het geld werd door AVR bij elkaar gespaard door Perfect Days. Een perfecte dag is een dag waarop geen ongelukken of incidenten plaatsvinden. Waarop geen emissies, overschrijdingen voorkomen. Een dag zonder ongeplande stops en ook nog binnen budget. En deze perfecte dag levert geld op voor een goed doel. Op die manier draagt AVR bij aan verschillende maatschappelijke projecten. Bij AVR vinden ze het belangrijk dat mensen gezond leven en in beweging blijven. En dat is

Lees verder »

Omleiding Waterberg trails op 28 december

Op dinsdag 28 december gaat de MTB Zuid Veluwe crew aan de slag op Waterberg voor noodzakelijk onderhoud. De crew gaat de remkuilen dempen en het kapot gelopen klimmetje na het hek herstellen. Op deze dag zijn singletrack 6 (geheel) en singletrack 7 (gedeeltelijk) de hele dag afgesloten, zodat de vrijwilligers hun werk kunnen doen. Zie afbeelding. Er wordt een omleidingsroute ingesteld welke over het gravelfietspad langs de A12 loopt (blauwe lijn op de kaart). Hiervandaan wordt je weer naar de trail terug geleid. Als de omstandigheden tegen zitten kan de omleiding langer duren. De trail langs de Cattepoelseweg (st 8) blijft gewoon geopend. Alvast bedankt voor het begrip namens de trailcrew!

Lees verder »

Route onderhoud; er gebeurt meer dan je denkt

Oplettende rijders hebben het wellicht al in de gaten gehad. Op de routes die onder beheer van MTB Zuid Veluwe vallen worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Op veel van onze routes wordt wekelijks gewerkt. Omdat we merken dat veel mountainbikers niet echt weten wat er allemaal gebeurt, lijkt het ons leuk om hier eens wat meer over te vertellen. Laten we eens bij het begin beginnen, als een route wordt aangelegd. Waar het meeste graafwerk wordt gedaan met een kleine graafmachine zijn het de vrijwilligers die voor de graafmachine uitwerken om het snoeiwerk te doen. Als de trail eenmaal gegraven is, worden wortels zoveel mogelijk weggehaald en wordt iedere meter singletrack aangeharkt en aangestampt. En dat gebeurt allemaal met de hand! Wie denkt dat de route na het aanleggen weinig omkijken meer nodig heeft, heeft het mis. De meeste MTB Zuid Veluwe routes worden intensief bereden. Soms wel 1500 keer per

Lees verder »

Pedaleur Bikes wordt vriend van de route

Vriend van de route Pedaleur Bikes wordt vriend van de route En opnieuw mogen we een nieuwe vriend van de routes bekend maken. Pedaleur Bikes Velp draagt onze routes een warm hart toe. Chantal Beltman, voormalig profrenster en tegenwoordig werkzaam bij Pedaleur, legt uit waarom ze MTB Zuid Veluwe steunen: “Geweldig deze prachtige mtb-routes in onze achtertuin. Met collega’s van Pedaleur Bikes fietsen we regelmatig de route Schaarsbergen: ideaal voor testen van fietsen én elkaars conditie. Petje af voor alle vrijwilligers van Stichting MTB Zuid Veluwe die het parcours hebben aangelegd en onderhouden. Mooi dat we als vriend van de route hieraan onze bijdrage kunnen leveren.” Uiteraard bedanken we Pedaleur voor de steun en complimenten!

Lees verder »

Onderhoud routes in Arnhem

Op zaterdag 30/10 wordt er door een grote groep vrijwilligers op verschillende plekken groot onderhoud gepleegd. Dit gebeurt op zowel de Schaarsbergenroute als de Arnhem route. Mensen die zaterdagochtend de routes rijden kunnen in het gebied tussen de Cattepoelseweg/Deelenseweg en Papendal vrijwilligers tegenkomen. Omdat we aan het bladblazen zijn kunnen we niet horen als er mtb-ers aankomen. Ook op andere (zater)dagen wordt er vaak aan de routes gewerkt. Niet alleen in Arnhem, maar ook op de andere Zuid Veluwe routes. Dus vragen we jullie mountainbikers om de komende tijd extra op te letten. Minder vaart en geef de vrijwilligers de ruimte. Ze doen dit werk voor jullie. Alvast bedankt.

Lees verder »

Na zonsondergang is het bos voor de dieren

Soms worden op de MTB Zuid Veluwe routes nightbikers gespot. We leggen graag uit waarom het biken na zonsondergang niet de bedoeling is. Hoewel we snappen dat het avontuurlijk is om met 2000 lumen door een donker bos te cruisen, is biken in het donker is zeer verstorend voor het wild dat ‘s nachts actief is op en rond onze mtb-routes. Wanneer wild wordt opgeschrikt raakt het in paniek en slaat het op de vlucht. Eventuele jongen worden achtergelaten en het wild kan zomaar tegen hekken aanrennen of wegen op vluchten. Met name in de winter, als het voedsel schaars is en de dieren toch al verzwakt zijn, leidt dit tot onnodige wildsterfte. Om deze reden is het voor iedereen verboden om na zonsondergang het bos te betreden. Houden wij mountainbikers ons niet aan de regels dan kan dat er toe leiden dat terreineigenaren onze routes willen opheffen. En daar

Lees verder »

Omleiding route Schaarsbergen

Ter info: op de route Schaarsbergen is ter hoogte van de Kemperbergerweg een omleiding ingesteld vanwege de slechte staat van de track daar. MTB-ers worden omgeleid d.m.v. de bekende gele omleidingsborden #trailrespect

Lees verder »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

NIEUWE VRIEND VAN DE ROUTE: TREK
We zijn zeer verheugd te melden dat TREK zich heeft verbonden aan ons routenetwerk. In de superstrakke store in Ede staan de nieuwste modellen te wachten op een nieuwe eigenaar. Loop eens binnen voor een bakje koffie en laat je verrassen!
... Meer lezenMinder lezen

NIEUWE VRIEND VAN DE ROUTE: TREK
We zijn zeer verheugd te melden dat TREK zich heeft verbonden aan ons routenetwerk. In de superstrakke store in Ede staan de nieuwste modellen te wachten op een nieuwe eigenaar. Loop eens binnen voor een bakje koffie en laat je verrassen!
2 maanden geleden
MTB Zuid Veluwe

Aankondiging:
Op zaterdag 4 februari organiseert WV Ede een MTB wedstrijd rondom het Zandgat in Lunteren, meer informatie over de organisatie op MTB-competitie.nl.
Hierdoor loopt en kruist de wedstrijd een aantal delen van de Paarse route in Lunteren, voor deze stukken wordt gezorgd voor een omleidingsroute met bewegwijzering.
Meer info: mtb-competitie.nl
... Meer lezenMinder lezen

Aankondiging:
Op zaterdag 4 februari organiseert WV Ede een MTB wedstrijd rondom het Zandgat in Lunteren, meer informatie over de organisatie op MTB-competitie.nl.
Hierdoor loopt en kruist de wedstrijd een aantal delen van de Paarse route in Lunteren, voor deze stukken wordt gezorgd voor een omleidingsroute met bewegwijzering.
Meer info: https://mtb-competitie.nl

Reageer op Facebook

Jouw kans Marco Voorst, echt iets voor jou

2 maanden geleden
MTB Zuid Veluwe

Aankondiging:
Op 4 februari wordt de RETO Airborne MTB Winterbostocht 2023 georganiseerd op de routes van Arnhem en de Veluwe. Voor meer informatie en deelname zie: www.fietssport.nl/toertochten/54318
Het kan druk zijn op de routes rondom het event. Wees sportief en sociaal naar elkaar geef elkaar de ruimte en geniet van elkaars sportiviteit.
... Meer lezenMinder lezen

Aankondiging:
Op 4 februari wordt de RETO Airborne MTB Winterbostocht 2023 georganiseerd op de routes van Arnhem en de Veluwe. Voor meer informatie en deelname zie: https://www.fietssport.nl/toertochten/54318 
Het kan druk zijn op de routes rondom het event. Wees sportief en sociaal naar elkaar geef elkaar de ruimte en geniet van elkaars sportiviteit.

Reageer op Facebook

Jerry Romberg deze dag maar niet gaan fietsen op de routes

....zijn momenteel in gesprek met de gemeente Arnhem in verband met het B&W voornemen de meeste bospaden te willen afsluiten voor alle fietsers. Asociaal gedrag van fietsers in de bossen wordt als een belangrijke oorzaak genoemd. Ik woon in de omgeving en snap dit helemaal. Er wordt gefietst buiten de routes (terreinen Natuurmonumenten), door rustgebieden voor wild, in het donker, over privéterreinen en in bos waar dat niet is toegestaan (enkel wandelaars). Jullie verkloten het gewoon zelf. En ja, ik ben zelf jaren MTB-er geweest, maar nu enkel trailrunner. Even vaart minderen of netjes groeten is er ook niet meer bij. Dus dat fietsen straks niet meer overal mag, kan ik heel goed begrijpen. Ik vermijd tijdens de piekuren in het weekend bepaalde gedeeltes dan ook om ergernis te voorkomen. Triest eigenlijk.

Sven Antonio

View more comments

5 maanden geleden
MTB Zuid Veluwe

ROUTE-UPDATE OTTERLO:
De route is weer volledig open, het terrein van 's Heeren Loo net voor Area 51 is weer opengesteld!
... Meer lezenMinder lezen

Reageer op Facebook

Top! Maar waarom was het zo lang nog dicht?

Jetta Middelveld Goed om te weten.

Zijn bomen gekapt

Meer zien