Nieuws

Omleiding Waterberg trails op 28 december

Op dinsdag 28 december gaat de MTB Zuid Veluwe crew aan de slag op Waterberg voor noodzakelijk onderhoud. De crew gaat de remkuilen dempen en het kapot gelopen klimmetje na het hek herstellen. Op deze dag zijn singletrack 6 (geheel) en singletrack 7 (gedeeltelijk) de hele dag afgesloten, zodat de vrijwilligers hun werk kunnen doen. Zie afbeelding. Er wordt een omleidingsroute ingesteld welke over het gravelfietspad langs de A12 loopt (blauwe lijn op de kaart). Hiervandaan wordt je weer naar de trail terug geleid. Als de omstandigheden tegen zitten kan de omleiding langer duren. De trail langs de Cattepoelseweg (st 8) blijft gewoon geopend. Alvast bedankt voor het begrip namens de trailcrew!

Lees verder »

Route onderhoud; er gebeurt meer dan je denkt

Oplettende rijders hebben het wellicht al in de gaten gehad. Op de routes die onder beheer van MTB Zuid Veluwe vallen worden regelmatig onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Op veel van onze routes wordt wekelijks gewerkt. Omdat we merken dat veel mountainbikers niet echt weten wat er allemaal gebeurt, lijkt het ons leuk om hier eens wat meer over te vertellen. Laten we eens bij het begin beginnen, als een route wordt aangelegd. Waar het meeste graafwerk wordt gedaan met een kleine graafmachine zijn het de vrijwilligers die voor de graafmachine uitwerken om het snoeiwerk te doen. Als de trail eenmaal gegraven is, worden wortels zoveel mogelijk weggehaald en wordt iedere meter singletrack aangeharkt en aangestampt. En dat gebeurt allemaal met de hand! Wie denkt dat de route na het aanleggen weinig omkijken meer nodig heeft, heeft het mis. De meeste MTB Zuid Veluwe routes worden intensief bereden. Soms wel 1500 keer per

Lees verder »

Pedaleur Bikes wordt vriend van de route

En opnieuw mogen we een nieuwe vriend van de routes bekend maken. Pedaleur Bikes Velp draagt onze routes een warm hart toe. Chantal Beltman, voormalig profrenster en tegenwoordig werkzaam bij Pedaleur, legt uit waarom ze MTB Zuid Veluwe steunen: “Geweldig deze prachtige mtb-routes in onze achtertuin. Met collega’s van Pedaleur Bikes fietsen we regelmatig de route Schaarsbergen: ideaal voor testen van fietsen én elkaars conditie. Petje af voor alle vrijwilligers van Stichting MTB Zuid Veluwe die het parcours hebben aangelegd en onderhouden. Mooi dat we als vriend van de route hieraan onze bijdrage kunnen leveren.” Uiteraard bedanken we Pedaleur voor de steun en complimenten!

Lees verder »
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 uur geleden
MTB Zuid Veluwe

De Gemeente Ede geeft 2 waterpunten geplaatst in de buurt van de MTB route Ede. De waterpunten zijn voor algemeen gebruik en staan daarom niet direct aan de route maar wel in de buurt.
Er staat een waterpunt bij de Schaapskooi Ede en een bij het kunstwerk 'Rustpunt' bij de kruising dr.Hartogsweg/panoramaweg/Bosbeekweg.

Doe er je voordeel mee!
... Meer lezenMinder lezen

De Gemeente Ede geeft 2 waterpunten geplaatst in de buurt van de MTB route Ede. De waterpunten zijn voor algemeen gebruik en staan daarom niet direct aan de route maar wel in de buurt.
Er staat een waterpunt bij de Schaapskooi Ede en een bij het kunstwerk Rustpunt bij de kruising dr.Hartogsweg/panoramaweg/Bosbeekweg.

Doe er je voordeel mee!Image attachment
2 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

Vandaag op de Otterlo route, de schade ontstaan door houtwinning met zware machines, weer gerepareerd!
Ook wandelaars zijn blij dat we het gezamenlijk pad weer begaanbaar hebben gemaakt…
... Meer lezenMinder lezen

Reageer op Facebook

Wel bijzonder dat deze schade door houtwinning waardoor de opdrachtgever geld verdiend opgelost wordt door vrijwilligers. Opdrachtgever kan ook deze opdrachtnemer aansprakelijk stellen en laten herstellen.

Niet op de route Otterlo gefietst maar Schaarsbergen en Ede. Beide routes liggen er op dit moment prima bij, mede door het vele (zichtbare) werk wat er door de vrijwilligers is uitgevoerd. Dank daarvoor!!! 👍👍👍

Hele leuke route. Gister voor het eerst gereden

Top mannen! Afgelopen tijd paar keer route Otterlo gedaan. Een van mijn favorieten! Echt een super ervaring

Goed bezig

Helemaal super 👍

Vakwerk, dank!!

Kei gaaf zo’n racebaan kan er zo met strand banden overheen 👍

Maken de bossen stuk die boomzaag machines voor de biomassa centrales.

Pieter Smit zie jij wat ik zie?

Marco Donkelaar

Sofie van Loon……😊

View more comments

2 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

GULLE GEVER
Dit weekend heeft Wilco Heij zijn bladblazer aan ons geschonken. Het is dat hij al vriend van de route is anders was hij het nu zeker geworden!
Dank Wilco!
www.schildersbedrijfheij.nl/
... Meer lezenMinder lezen

Reageer op Facebook

Super fijn hoor Wilco, wij zullen er goed gebruik van gaan maken om de tracks schoon te maken👊🏻

Goed bezig Wilco. Aan kwasten hebben ze immers ook niets

Top Wilco elke keer als wij over de route rijden zonder bladeren, denken we aan jou.

Dank je wrl Wilco

Wilco Heij goed bezig!!!! Blazen beter dan schuren 👍💪

Mooi gedaan, Wilco Heij!

Lekker bezig Wilco Heij!

View more comments

2 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

#TRAILRESPECT

De afgelopen week heeft het veel geregend. Dat heeft zijn weerslag gehad op de staat van de vele mountainbike trails in ons land. Veel onderhoudsgroepen gaan deze week weer hard aan het werk om de schade van het vele rijden over de modderige trails te herstellen.

Daarom roepen we een ieder dan ook op om #TrailRespect in acht te nemen. Met andere woorden laat de natte routes voorlopig even links liggen.

"Maar ik ben toch geen mietje..."
"Mijn mountainbike is echt niet bang voor modder..."
"En van een beetje modder word je echt niet minder..."
"Wat een bemoeizucht, ik maak zelf wel uit waar en wanneer ik ga fietsen..."

Veel gehoorde opmerkingen die we krijgen naar aanleiding van berichten met een gelijke strekking als bovenstaande. Die eerste drie kloppen. Maar bij de laatste willen we toch graag een nuance aanbrengen.

In Nederland zijn er wekelijks honderden vrijwilligers bezig met het onderhoud aan de verschillende mountainbikeroutes. De combinatie van veel regen in de afgelopen weken en de kerstvakantie, waardoor veel mountainbikers een extra ritje hebben gemaakt, hebben hun weerslag gehad op de staat van de trails. Denk dus eerst even na of het super slim en handig is om nu over een (modder)trail te gaan rijden.

En... mocht je echt niet weten wat je met de tijd die je daardoor overhoudt moet doen... sluit je dan aan bij een lokale onderhoudsgroep om te helpen met het herstel van de paden.

Lees meer ► bityl.co/AS0W
Link in BIO
.
.
.
#mtbroutesnl #mtbroutes #mtb #top10 #mountainbike #bikeparken #bikeparkennl #mtbchallenge #mtbtrailawards #bicyclingnl #cubestoresnl #cube #becube #cubebikes #ShimanoMTB #RideShimano #trailrespect
-
@mtbroutesnl @bikeparkennl @mtb_challenge @mtbtrailawards @cubebikes @cubestoresnl @rideshimano @shimanobenelux @shimanomtb
... Meer lezenMinder lezen

3 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

OPROEP:
Wie kan er iets met lege brandstofcans? Wij gebruiken tijdens het bladblazen brandstof van Stihl. De cans zijn stevig en prima te hergebruiken, zonde om weg te gooien dus. Kun je er iets mee, stuur dan een PB!
... Meer lezenMinder lezen

OPROEP:
Wie kan er iets met lege brandstofcans? Wij gebruiken tijdens het bladblazen brandstof van Stihl. De cans zijn stevig en prima te hergebruiken, zonde om weg te gooien dus. Kun je er iets mee, stuur dan een PB!

Reageer op Facebook

Doe gelijk een oproep voor nieuwe elektrische bladblazers. Stuk duurzamer en ook prettiger voor mens en dier. 😏

Deze kun je gewoon inleveren bij Osma Bos-, tuin- en Parkmachines

Ik vroeg me vorige week al af of ik het goed gehoord en gezien had: blaadjes blazen op een MTB track midden in het bos …. Ik heb ze dat in Oostenrijk nog nooit zien doen. 🙈

Misschien een idee om een 55L vat te kopen? Dan kun je de cans hervullen en hoeven ze niet weggegooid te worden 😉

Wij kunnen deze recyclen Plastic Valley en maken er bijv bankjes van

Zit er geen statiegeld op?

Plastic Valley

View more comments

3 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

NIEUWE VRIEND VAN DE ROUTE: HOUT-KERAMIEK.NL
We zijn heel blij dat Tineke en André van Hout & Keramiek ons kosteloos hebben geholpen met het ontwerp, fabricage en leveren van het bord van de Charles Slangen Track en daarmee zijn ze officieel vriend van de route geworden!
Kijk vooral eens op de website wat voor gave dingen zij zoal maken:
www.hout-keramiek.nl
... Meer lezenMinder lezen

NIEUWE VRIEND VAN DE ROUTE: HOUT-KERAMIEK.NL
We zijn heel blij dat Tineke en André van Hout & Keramiek  ons kosteloos hebben geholpen met het ontwerp, fabricage en leveren van het bord van de Charles Slangen Track en daarmee zijn ze officieel vriend van de route geworden! 
Kijk vooral eens op de website wat voor gave dingen zij zoal maken:
www.hout-keramiek.nl
3 weken geleden
MTB Zuid Veluwe

TROTS!
Wat een werk hebben onze vrijwilligers de afgelopen week verzet, niet normaal!
Op diverse plekken op de routes is blad geblazen en zijn watergaten leeggehaald. Ook zijn er bochten gerepareerd, remkuilen verwijderd en zgn. rullen weggeschraapt. Het kost veel tijd en energie maar het resultaat mag er zijn! Voor de innerlijke mens werd gelukkig goed gezorgd met koffie, sauzijzenbroodjes en krentenbollen, super!
Op de brede verbindingspaden kunnen/mogen wij helaas niet veel doen maar de singletracks proberen we ondanks de weersomstandigheden zo lang mogelijk "in shape" te houden. Dank aan iedereen die de afgelopen dagen zo hard heeft gewerkt om de routes begaanbaar te houden #helden #mtbcrew #MTBZuidVeluwe
... Meer lezenMinder lezen

Reageer op Facebook

Lang getwijfeld of ik hierop zal reageren, maar ik zat me vandaag zo te ergeren dat ik toch maar besluit om hier een tegengeluid te laten horen. Met het risico op een hoop haatberichten maar dat neem ik maar op de koop toe. Komt’ie: Jullie doen dit vast met de beste bedoelingen, maar ik ben ooit gaan mountainbiken omdat het leuk en spannend is om door ruig, hobbelig en modderig terrein te rijden. Voor mij is het juist de uitdaging om zo hard mogelijk door zo slecht mogelijk terrein te rijden. Vroeger kon dat gewoon omdat er eerst geen routes waren en later, toen er routes uitgezet werden, werd daar weinig of geen onderhoud aan gepleegd. Waarom zou je ook, we rijden toch op een All Terrain Bike (ATB) zoals de fiets toen nog heette. Maar tegenwoordig schijnt het de bedoeling te zijn dat alle paden strak getrokken en geshaped worden en dat elk bobbeltje en kuiltje wegewerkt wordt omdat er anders misschien wel es iemand zou kunnen vallen, oei oei, het is me toch wat! Kortom. Mij maak je niet blij met dat onderhoud. Ik vind dat de paden gewoon met rust gelaten moeten worden, het is tenslotte geen wielrennen op de weg. Dus als ik vandaag mensen met een bladblazer(!) tegenkom in het bos is wat mij betreft de limiet bereikt. Verwacht van mij dus geen complimentjes, je doet mij er geen plezier mee. Zonde van je tijd. Ga lekker fietsen! Veel leuker. Ik ben wel benieuwd of ik nou echt de enige ben die er zo over denkt. Dus als je het met me eens bent laat het dan ook effe horen, want ik denk dat hier al genoeg negatieve reacties op zullen volgen (ik hou mn hart vast). Misschien es een poll opzetten?

Gisteren hebben we ook veel gedaan en het klopt dat mensen onderschatten hoeveel werk er in het onderhoud van de trails gaat zitten. Zonder vrijwilligers geen schone en veilige trail. Dus meld je aan om ons te komen helpen en niet eenmalig maar zeker ook niet iedere week (al gebeurt dit op persoonlijke titel wel). Dus kijk op de website van mtbzuidveluwe.nl en geef je op als vrijwilliger en/of als donateur👊🏻

Ik weet niet wie jullie zijn natuurlijk maar super bedankt!!!

Dit zie je niet meer terug, bocht is hersteld, watergaten goed gemaakt en het blad is weg. Wel word door gebruikers van de route, en ook door vrijwillers(waaronder ikzelf) onderschat hoeveel werk het allemaal is. Hopelijk zijn er gewoon meerdere mensen, die zich aanmelden om ons te komen assisteren. Meer handen zijn echt nog wel steeds van harte welkom. En je hoefd er echt niet elke week bij te zijn, maar af en toe eens een zaterdag ochtend helpen, is natuurlijk super, en de complimenten/bedankjes van de passerende bikers daar doe je het ook voor.

Mooi gedaan! Hebben jullie een overzicht van welke locaties wanneer aangepakt worden? Ik zie de berichten in de Klusteam-groep meestal pas te laat. Zou misschien volgend weekend kunnen helpen.

Zijn we heel blij mee met zulke gasten, wat een bikkels! Meer hulp is altijd welkom dus meld je aan bij deze topcrew!

Super.

Super! Bedankt!!

Wat een toppers!! Ziet er super uit 💪🏼

Top gedaan, Otterlo was ook weer lekker rijden. Begin Area 51 modderig, maar dat is gewoon een stukje extra technisch 🤣.

Toppers💪

Hulde, grote klasse! Veel respect voor alle inspanningen van zoveel mensen om onze hobby mogelijk te maken, ongeacht de omstandigheden en het seizoen👍

Respect!

Geweldige actie

Thanks jongens!!

tippers, dank jullie wel 🙏

Gerben de Vreugd

Vandaag was er ook een heel team bezig op paars. Goed bezig!

View more comments

Meer zien