24 km
186 m
Geen vignet

Markering

Informatie over route Arnhem

De Arnhem route bestaat grotendeels uit bestaande paden en bevat minder singletrack dan z’n Schaarsbergen broertje en bevat ook wat minder technische elementen en hoogteverschillen. De route is daarom geschikt(er) voor beginners. Ook gravelers die over goede stuurmanskunsten beschikken en niet vies zijn van af en toe een singletrackje komen op deze route aan hun trekken. De route kent op en rond Papendal een aantal kilometers zeer flowy trails. Van de vroegere modderige Papendal trail is dan ook niets meer terug te herkennen.

De route bevat een paar mooie gravelstroken waaronder eentje in Mariëndaal, die uitmondt in de befaamde Muur van Mariëndaal. de langste en steilste klim in de nabije omgeving. Waar de route gelijk loopt met de Schaarsbergen route, pakt men opnieuw een paar leuke nieuwe singletrails met flink wat bochtenwerk.

Vrijwilligers trekken er regelmatig op uit om de route in topconditie te houden. Meestal op zaterdag. Ze doen dit werk voor jullie. Dus geef ze de ruimte en minder vaart.

Startlocaties:
MTB Museum, 
Kemperbergerweg 5a, 6816 RM Arnhem

Sportcentrum Papendal, Papendallaan 9, 6816 Arnhem

 

Arnhem
regen
08:2016:29 CET
WoDoVr
9/2°C
6/0°C
5/3°C