Routes MTB Zuid Veluwe

De gemeente Ede heeft veel bos en heide in haar bezit: in totaal 2.461 hectare bos en andere natuur. Hiermee heeft het, het meeste bos van alle gemeenten in Nederland. De Gemeente kiest om zelf boseigenaar te blijven en gaat voor duurzaam en gevarieerd bosbeheer (Urban Forestry). De bossen hebben dan ook een belangrijke rol in de samenleving. Vandaar ook de aanleg van een mountainbike netwerk.

De mountainbikeroutes in deze omgeving zijn gelegen in het gebied ten noordoosten van Ede (Luntersche Buurtbosch, Driesprong, De Veluwe, Edese bos, Roekelsche bosch). Dit gebied kent vele prachtige bosgebieden.

Ede

De route in Ede is een combinatie van uitdagende singletracks (17 stuks) met ieder hun eigen charme. De route bevat technisch bochtenwerk, snelle delen met goed lopende kombochten en pumptrack-onderdelen.

Kinderroute Ede

In Ede is er een speciale mountainbikeroute voor kinderen aangelegd. De kinderroute heeft een lengte van 4,5 kilometer en heeft een speels karakter.

Oosterbeek

De route in Oosterbeek is te fietsen als een grote ronde met een lengte van 36,6 kilometer. Je kunt echter ook kiezen voor het fietsen van 2 aparte lussen. Een noordelijke lus met een lengte van 16 kilometer en een zuidelijke lus van 14 kilometer.

Lunteren

De route Lunteren is (nog) opgedeeld in paarse en gele bewegwijzering en is nog niet gereed. Wel is het mogelijk om hier een complete route te kunnen rijden. De kinderoute is onderdeel van deze route die je meeneemt door de prachtige natuur van Ede en omstreken met als klap op de vuurpijl het beruchte AREA51 gedeelte.

Otterlo

Aan de route Otterlo wordt nog volop gewerkt door de vrijwilligers en we kunnen jullie beloven dat het wat moois gaat worden.