Routes MTB Zuid-Veluwe

Op dit moment zijn er 4 recent vernieuwde routes te rijden in dit prachtige gebied: Ede, Otterlo, Lunteren en de Kinderroute Ede (4,5 km) .

Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan 2 nieuwe routes: Schaarsbergen en Arnhem en krijgt de oude route Oosterbeek een upgrade.

De routes op de Veluwe worden geroemd om de afwisselende landschappen, bosgebieden, heide en zandverstuivingen kom je er veel tegen. Ook de routes zelf staan garant voor variatie: tussen de technische singletracks met verrassende hoogteverschillen zitten verbindingen waar je lekker vaart kunt maken of op adem kunt komen, voor ieder wat wils.

De routes zijn afzonderlijk te rijden maar ook aan elkaar te koppelen waardoor langere ritten mogelijk zijn. Bij de startlocaties (De Fietser in Ede, Hotel Belmont en MTB Centrum Veluwe in Lunteren en Otterlo Events in Otterlo) kan na afloop onder het genot van wat lekkers worden nagepraat over de ervaringen op de route.

Naast veel andere recreanten zoals wandelaars en ruiters is de kans aanwezig dat je ook grote dieren zoals herten, runderen, paarden en misschien zelfs wilde zwijnen te zien krijgt.

Ede

De route in Ede is een combinatie van uitdagende singletracks (17 stuks) met ieder hun eigen charme. De route bevat technisch bochtenwerk, snelle delen met goed lopende kombochten en pumptrack-onderdelen.

Kinderroute Ede

In Ede is er een speciale mountainbikeroute voor kinderen aangelegd. De kinderroute heeft een lengte van 4,5 kilometer en heeft een speels karakter.

Oosterbeek

De route in Oosterbeek is te fietsen als een grote ronde met een lengte van 36,6 kilometer. Je kunt echter ook kiezen voor het fietsen van 2 aparte lussen. Een noordelijke lus met een lengte van 16 kilometer en een zuidelijke lus van 14 kilometer.

Lunteren

De route Lunteren is (nog) opgedeeld in paarse en gele bewegwijzering en is nog niet gereed. Wel is het mogelijk om hier een complete route te kunnen rijden. De kinderoute is onderdeel van deze route die je meeneemt door de prachtige natuur van Ede en omstreken met als klap op de vuurpijl het beruchte AREA51 gedeelte.

Otterlo

Aan de route Otterlo wordt nog volop gewerkt door de vrijwilligers en we kunnen jullie beloven dat het wat moois gaat worden.