20 km
300 m
Geen vignet

Markering

Informatie over route Schaarsbergen

De Schaarsbergen route is bijna geheel nieuw. De route kent niet de grote hoogteverschillen van elders op de Zuid Veluwe (Veluwezoom of Renkum route), maar kent wel talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar optellen en de route flink uitdagend maken. De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren weer flink technisch met veel kort keer-en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route. De route kruist regelmatig ruiterroutes. Deze zijn op verzoek van de ruiters extra gemarkeerd.

De combinatie van het vele bochtenwerk met de vele korte klimmetjes maakt deze route behoorlijk uitdagend voor de beginnende mountainbiker en dus minder geschikt voor kinderen, maar is een waar speelparadijs voor gevorderden.

Vrijwilligers zijn regelmatig op pad om de route in topconditie te houden. Voornamelijk op zaterdagen. Ze doen dit werk voor jullie, dus geef ze de ruimte en minder vaart.

Startlocatie:
Mountainbikemuseum,
Kemperbergerweg 5a
6816 RM Arnhem

Let op, parkeren kan hier een probleem zijn, zeker in de weekenden

Parkeerplaats (alternatief):
Carpool Arnhem Noord A12
Europaweg
6816 SN Arnhem

Voldoende parkeergelegenheid, ligt iets verder van de route en er is nog geen bewegwijzering naar de route. Informatie en verhuur is mogelijk bij Veluwe Actief.

Schaarsbergen
buien in de buurt
08:2116:29 CET
WoDoVr
10/2°C
5/-1°C
5/2°C