23 km
308 m
Geen vignet
Markering

Informatie over route Schaarsbergen

De Schaarsbergen route kent niet de grote hoogteverschillen van elders op de Zuid Veluwe (Veluwezoom of Renkum route), maar kent wel talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar optellen en de route flink uitdagend maken. De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren weer flink technisch met veel kort keer-en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route. De route kruist regelmatig ruiterroutes. Deze zijn op verzoek van de ruiters extra gemarkeerd.

De combinatie van het vele bochtenwerk met de vele korte klimmetjes maakt deze route behoorlijk uitdagend voor de beginnende mountainbiker en dus minder geschikt voor kinderen, maar is een waar speelparadijs voor gevorderden.

Vrijwilligers zijn regelmatig op pad om de route in topconditie te houden. Voornamelijk op zaterdagen. Ze doen dit werk voor jullie, dus geef ze de ruimte en minder vaart.

Startlocaties:
Mountainbikemuseum
Kemperbergerweg 5a
6816 RM Arnhem
Let op, parkeren kan hier een probleem zijn, zeker in de weekenden

Wielervereniging RETO/Sportpark Cranevelt
Daan Fockemalaan 1
6815DL Arnhem
Doordeweeks voldoende parkeergelegenheid, dichtbij de route en er is nog geen bewegwijzering naar de route.

Veluwe Actief – Arnhem
Europaweg 27
6816 SL Arnhem
Parkeerplaats Carpool Arnhem Noord A12/Postillion Hotel Arnhem
Europaweg 25
6816SL Arnhem
Hooguit 10 minuten fietsen naar de route en altijd voldoende parkeergelegenheid. Er is nog geen bewegwijzering naar de route toe. Een routekaart, informatie over de routes, verhuur en een Bike – Cleaner zijn beschikbaar bij Veluwe Actief Arnhem.
Download hier de GPX voor de aanrijroute vanaf parkeerplaats Carpool Arnhem Noord A12.

Schaarsbergen, NL
26°
grotendeels bewolkt
05:3521:49 CEST
17h18h19h20h21h
26°C
25°C
24°C
23°C
22°C
DiWoDo
19°C / 14°C
24°C / 13°C
26°C / 16°C