Schaarsbergen

Sponsor: HIER KAN UW NAAM STAAN

Technische gegevens
Lengte:  20km
Hoogtemeters:  300

Aard van de route

De Schaarsbergen route is bijna geheel nieuw. De route kent niet de grote hoogteverschillen van elders op de Zuid Veluwe (Veluwezoom of Renkum route), maar kent wel talloze korte, soms steile klimmetjes die bij elkaar optellen en de route flink uitdagend maken. De route heeft net als de andere routes die onder beheer zijn van MTB Zuid Veluwe, vele uitdagende singletracks. Soms snel, met veel flow en andere keren weer flink technisch met veel kort keer-en draaiwerk. Lang doordraaiende (kom)bochten, tafels en pumptrack-onderdelen maken daarnaast ook onderdeel uit van de route. De route kruist regelmatig ruiterroutes. Deze zijn op verzoek van de ruiters extra gemarkeerd.

De combinatie van het vele bochtenwerk met de vele korte klimmetjes maakt deze route behoorlijk uitdagend voor de beginnende mountainbiker en dus minder geschikt voor kinderen, maar is een waar speelparadijs voor gevorderden.

Startlocatie:
Mountainbikemuseum, Kemperbergerweg 5a, 6816 RM Arnhem

GPS-track
volgt zsm

Fotograaf
Erik van 't Hullenaar

Onderstaand diagram geeft het gemiddeld aantal Strava atleten per dag weer op de route Schaarsbergen.
Selecteer het tijdstip om de aantallen te zien.

N.B.
Er is onderzocht dat ongeveer 20% van de MTB-ers Strava gebruikt tijdens hun ritten. In werkelijkheid liggen de aantallen dus een factor 5 hoger.