18 km
383 m
Geen vignet
Markering

Informatie route Otterlo

De route start bij Otterlo Events, een prima uitvalsbasis voor (grote) groepen maar ook voor individuen. Vanaf de grote parkeerplaats rijd je zo de route op, die duidelijk met lichtblauwe bordjes staat uitgepijld.

Na wat lekkere snelle singletracks kom je aan de achterkant van ’s Heeren Loo uit, een woonzorgpark voor mensen met een verstandelijke beperking. Je gaat hier het hek door (de deur kan wat klemmen) en volgt de route dwars over het park. Na de hoofdingang is het linksaf richting het inmiddels beruchte stukje van MTB Zuid-Veluwe: Area 51. Deze sectie (die overigens met de paarse route Lunteren wordt gedeeld) kenmerkt zich door steile klimmetjes en snelle afdalingen waarbij je goed alert moet zijn. Hier en daar liggen wat geplaatste boomstammetjes waar je je skills goed kunt oefenen. Aan het einde van deze pittige track ga je rechtdoor de brug over om route Otterlo te blijven volgen (route Lunteren buigt hier rechtsaf en sluit verderop aan op route Ede)

Na de brug waan je jezelf in een achtbaan met hoge kombochten en verrassende hoogteverschillen. Aansluitend kom je aan op de Koeweg (let op voor loslopende grazers) waar je links de route Otterlo vervolgt en rechts kunt verbinden naar route Ede (rood). Vervolgens is het rechtsaf de volgende track op die ook weer goed gebruik maakt van het aanwezig terrein.

Daarna gaat het via een verbindingstrack richting de vakantieparken waar met name achter Droompark De Zanding weer een bijzondere track ligt. Deze is aan de voorkant voorzien van een zgn. Technical Trail Feature die ervoor zorgt dat de wat meer ervaren MTB-ers deze track kunnen rijden. Geen paniek: voor de mindere goden is er een drive-by gemaakt die weer keurig aansluit op de route.

Na deze smalle, hoge en vooral technische track steek je een prachtige open zandverstuiving over om vervolgens weer achter De Zanding uit te komen. Even tot rust komen langs de doorgaande weg en dan de oversteek maken naar het startpunt.

Een vignet voor deze route is niet nodig

Startlocatie
N. 52.09272 E. 5.768374
Otterlo Events (tevens fietsverhuur, websitemaps)
Mosselsepad 28
6731 SM Otterlo

Gesponsord door
Otterlo
Mist
08:2316:28 CET
ZoMaDi
2/0°C
3/2°C
5/3°C

Gemiddeld aantal gebruikers

Gemiddeld per uur

[segment_week_hr segmentName="MTB Zuid Veluwe 2.0 Otterlo ST04-05"]

Gemiddeld per dag

[segment_week segmentName="MTB Zuid Veluwe 2.0 Otterlo ST04-05"]