Oosterbeek

Technische gegevens
Lengte: 37 km
Hoogtemeters: nnb

Aard van de route
De route in Oosterbeek is te fietsen als een grote ronde met een lengte van 36,6 kilometer. Je kunt echter ook kiezen voor het fietsen van 2 aparte lussen. Een noordelijke lus met een lengte van 16 kilometer en een zuidelijke lus van 14 kilometer.

Noordelijke lus (Oosterbeek/Schaarsbergen)
Op de noordelijke lus kom je over het terrein van Papendal, waar een paar leuke stukjes singletrack liggen. De rest van de route biedt weliswaar een mooie omgeving, maar weinig uitdaging. Een leuk extraatje is dat deze route vlak langs het mountainbikemuseum in Arnhem komt. Deze bijzondere locatie zal dan ook als uitvalsbasis en trailcenter zal gaan dienen.

Zuidelijke lus (Oosterbeek/Doorwerth)
De zuidelijke lus voert onder andere over de mountainbiketrack langs de Italiaanseweg. Vanaf kasteel Doorwerth krijg je een pittige klim door het bos voor de kiezen. Dit was jarenlang het onbetwiste, maar ook wel een beetje het eenzame, hoogtepunt van de route. Na deze klim volgt een lekker stukje slingerend afdalen.

Ongeveer halverwege is parallel aan de spoorlijn een verbindingsroute gemaakt (in twee richtingen bewegwijzerd) zodat je ook kleinere rondjes van 14 en 16 kilometer kunt maken. Tevens is er bij de Kemperbergerweg een verbindingsroute naar de 50 kilometer lange route in Rheden.

 

Startlocatie

GPS-track
Download hier de gps-track van route Oosterbeek.

Slide 1 Heading
Slide 2 Heading
Slide 3 Heading
Previous
Next

Onderstaand diagram geeft het gemiddeld aantal Strava atleten per dag weer op de  MTB Route Oosterbeek .
Selecteer het tijdstip om de aantallen te zien.

N.B.
Er is onderzocht dat ongeveer 20% van de MTB-ers Strava gebruikt tijdens hun ritten. In werkelijkheid liggen de aantallen dus een factor 5 hoger.